Yapı Kaplama

HekimBoard Yapı Kaplama

Yapı elemanlarını dış etkilere karşı korumak ve görsel zenginlik katmak amacı ile yapılan yapı kaplama uygulamalarında bir çok farklı materyal kullanılmaktadır. Yapınızda dış cephe, iç cephe, duvar, döşeme, tavan ve zemin gibi binalarda bulunan neredeyse her kısımda uygulanabilen bu imalatlar yapıların değerini ve ömrünü arttıran özelliktedirler.

Yapı Kaplama Malzemesi Olarak HekimBoard

Yapı Kaplama malzemelerinde aranan en önemli özellikler uygulama kolaylığı ve malzemenin geniş uygulama alanlarına sahip olabilmesidir. İçeriğinde barındırdığı selülozik elyaf ve çimento ile son derece dayanıklı bir malzeme olan Hekimboard, kolayca işlenebilme özelliği ile de yapının neredeyse her kısmında kullanılabilir. Muhteviyatı gereği her türlü hava koşuluna ve dış etkenlere dayanıklı dış levhalar ile dış cephelerinizde istenen görsel zenginliği yakalamanızı sağlar. Kolayca işlenebilen iç levhalar ara duvarlar ve bölmelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Laminat kaplı levhalarımız duvar kaplaması olarak ve ıslak hacimlerde diğer birçok yapı kaplama ürününe göre daha uzun ömürlü olarak kullanılabilmektedir. Özellikle 18 ve 20 mm kalınlığındaki levhalarımız yüksek taşıma mukavemetleri sayesinde çelik yapılarda döşeme kaplaması olarak kullanılmakta ve üstün ses ve ısı yalıtımı sağlamaktadır. İşlenebilme özelliği ve hafifliği sayesinde iç mekanlarda tava kaplaması olarak da kullanılabilen Hekimboard Fibercement levhalar yapınızın değerini ve ömrünü arttırır.

10 mm kalınlık altındaki uygulamalar tek katlı binalar haricinde önerilmemektedir.
10 mm kalınlık altındaki HekimBoard levhalarla yapılan uygulamalarda sorumluluk kullanıcıya/uygulamacıya aittir.

Dış Cephe Kaplama

Dış cephe kaplama; direkt olarak yapının dış kısmından yani atmosferden gelen etkilerin duvar çekirdeğine ulaşmasını engeller. Temel işlevi; yapının ısı yalıtımını artırmak ve estetik bir görünüm sağlamaktır. Dış cephe kaplamaları aynı zamanda binaların veya başka yapıların dış cephelerinin yenilenmesi anlamına da gelir. Bazen kaplama işlemleri; deprem direncini artırma, sıcak veya soğuk hava yalıtımını sağlama gibi nedenlerden dolayı da yapılabilir. Bu işlemlerin sonucunda ise binaların hem görselinde hem kullanımında faydalı ve kaliteli sonuçlar ortaya çıkar.

Yapı Kaplama Nedir?

Yapı sektöründe genelde mantolama prosedürü şeklinde bilinen dış cephe kaplama işlemleri, farklı yalıtım malzemeleri ile yapıların dış kısımlarının teknik yöntemlerle mimari biçimde giydirilip donatılması olarak da ifade edilir. Ancak bir süredir bu kaplama işlemleri sadece mantolama prosedürü halinden çıkıp görsel açıdan da tatmin edici tasarım mekanik sistem yapı kaplama yöntemi haline gelmiştir.

Cephe kaplamalarının kullanım amacı; yapısal deformasyona uğramış yapıların ya da zaman aşımına uğramış dış cephe tasarımlarının dönüşümüdür. Dekoratif amaçlı olarak da kullanılabilen dış cephe kaplamaları; doğru montaj teknikleri ile uygulandığı zaman binalara ve yapılara ek yalıtım da sağlar. Bu işlemler ile binaların ısı yalıtımı maksimum orana ulaşır. Binaların yapısal bütünlüğünü ve estetik görünümünü uzun süre muhafaza etmesini sağlayan mekanik montaj dış cephe kaplamaları, çok düşük bakım maliyetleri sebebiyle son zamanlarda özellikle tercih edilmektedir.

Dış Cephe Kaplama Modelleri

Dış cephe kaplama modelleri; farklı malzemeler ile üretilir. Sık tercih edilen malzemeler arasında ahşap, taş, PVC, metal ve betonarme özellikli ürünler yer alır. Bu malzemelerin hepsinin farklı avantajları ve de dezavantajları bulunur. Bu noktada ürünleri farklı kategorilerde sınıflandırmak mümkündür.

Üstün özellikleri ile Dış Cephe Fibercement Kaplama

Fibercement kısaca ‘’elyaf takviyeli çimento levha’’ olarak tanımlanabilir. İçerik olarak doğal elyaf, mikronize edilmiş silika ve çimento ile hazırlanan hammadde karışımının özel bir makinada levhalar haline getirilmesi ve daha sonra otoklavlanması ile elde edilir. Otoklavlama işlemine bağlı olarak, atmosferdeki iklimsel değişikliklere ve UV ışınlarına karşı son derece dayanıklıdır. Sudan etkilenmez. Homojen yapısı sayesinde kolayca işlenebilir ve farklı formlara dönüştürülmesi son derece basittir.

Fibercement Kaplamaların Genel Kullanımı

Fibercement levhalar yapıların dış yüzeylerinde, iç mekanlarda, taşıyıcı ya da dekoratif amaçlı alanlarda kullanılabilir.

Ayrıca kullanım alanları aşağıdaki gibidir;

  • Sandviç panel şeklinde ara bölme duvar elemanı,
  • Fugalı levha olarak her türlü iç ve dış cephede dekoratif kaplama malzemesi,
  • Asma tavan elemanı (8 mm),
  • Çok katlı ön üretimli yapılarda ara kat döşeme malzemesi (16 mm),
  • Çatı kaplama malzemelerinin altında destek elemanı (OSB yerine),
  • Islak hacimlerde seramik altı malzemesi,
  • İç mekanlarda ahşap görünümü veren dekoratif kaplama elemanı (lambri uygulaması),
  • Saçak altı ve alın kaplama malzemesi,
  • Saçak altı ve alın kaplama malzemesi,
  • Hazır kaplama elemanı,
  • Reklam panolarında zemin malzemesi,
  • Fibercement siding uygulamalarında yüzey ve köşe elemanı,
  • Muhtelif kaplama malzemeleri ile birlikte kompozit eleman,
  • Muhtelif izolasyon malzemeleri ile birlikte sandviç panel,
  • Bahçe duvalarında dekoratif yüzey elemanı

Fibercement levhalar standart olarak 1250 mm en, 3000 mm boya sahip olup 6 mm ile 20 mm aralığında değişen kalınlıklarda üretilmektedir. Bu ebatlarda ve kalınlıklarda üretilen fibercement levhalar, CNC ve Waterjet kesim makinaları ile isteğe bağlı olarak kolayca ebatlanabilmektedir.

2001 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk Fibercement üreticisi olan Hekim Yapı A.Ş. firmamızdan Fibercement markamız olan HekimBoard ürünümüz ile alakalı satış ve uygulama desteği alabilirsiniz.

Taş Desenli Kaplama

Taş desenli kaplamalar; binaların dış yüzeyleri için uygulanır. Duvarda ağırlık yapmayan yapıdadır. Aynı zamanda hem ısı hem de ses yalıtımı yapar. Genellikle profil ve vidalardan oluşan mekanik montaj yöntemi ile cephelere uygulanır. Taş duvar kaplama panelleri, son derece geniş desen alternatiflerine sahiptir. Hafif yapıları ile dikkat çeker. Ayrıca her koşula karşı dayanıklıdır. Darbe emici özellikleri sayesinde uzun süre sorunsuz biçimde kullanılır. Hem iç hem de dış cephelerde uygulama kolaylığı sunar.

Tuğla Desenli Kaplama

Dış cephe tuğla duvar kaplama dekorasyonları; genleşme ve esnemeye karşı son derece dayanıklı bir yapıdadır. Tuğla desenli dış cephe kaplama çeşitleri; şık görünüm sunar. Ayrıca nem tutmayan yapısı ile konfor sunar. Yıkanabilir yapıdaki ürünler, kolaylık sağlar. Uzun yıllar kullanım için uygundur. Uygulaması da son derece pratik ve basittir. Hekim Yapı A.Ş. ‘nin üretim skalasında bulunan Tuğla Desenli HekimBoard ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Mekanik Cephe Kaplama

Mekanik cephe kaplamalarda uygulanacak yüzey yapısı, yüzeyde kullanılacak yapı kaplama levhası boyutları ve bina yüksekliği gibi faktörlere bağlıdır. Yeni nesil dış cephe kaplama seçenekleri arasında yer alan yöntemler; her yapı için özel şekilde proje haline getirilir. Kullanılacak bağlantı malzemelerinin kaliteli ve istenilen teknik evsafa uygun olması daha iyi sonuçlar alınmasını sağlar. Bu uygulamalarda kullanılan mekanik bağlantı elemanları; malzemelerin korunmasını ve aynı zamanda işlevini de uzun süre devam ettirmesini sağlar.

Dış Cephe Kaplama Hangi Alanlara Yapılır?

Dış cephe kaplamaları günümüzde pek çok alana uygulanabilir. Bunların başında ise binaların dış duvarları yer alır. Aynı zamanda çatılara da bu uygulamalar yapılabilir. Bunların yanı sıra toprak temaslı olan mahallere, depo ya da garaj gibi ısınması zor yerler veya katları ayıran döşemelere dahi yapılması mümkündür. Konut, ticari bina veya endüstriyel tesisler de farklı alanlarda dış cephe kaplamalarına verilecek örnekler arasında yer alır. Hekim Yapı A.Ş. yüzey kaplama ürünleri ile dilediğiniz alana yüzey kaplama uygulaması yaptırabilirsiniz.

Dış Cephe Kaplama Fiyatları

Dış cephe kaplama fiyatları, pek çok unsurdan dolayı farklılık gösterebilir. Bu unsurlar arasında kullanılan malzeme, işçilik, bina yapısı ve kat sayısı gibi faktörler yer alır. Söz konusu malzemeler arasında uygun fiyatlı ürünler de bulunur. Malzemeler için belirlenen fiyatlar ise malzemelerin markası ve kalitesi kapsamında da değişkenlik gösterir. Bu noktada farklı bütçelere hitap eden seçenekler bulmak mümkündür. Seçim sürecinde tüm detayları inceleyip karar vermek gerekir. Hekim Yapı A.Ş. bu konuda beklentileri en iyi biçimde karşılamayı amaçlar. Uzman ekip kadrosu ile kusursuz uygulamalar elde etme şansınız vardır. Bu sayede yapılarınızı en iyi şekilde kaplatabilirsiniz.

BAŞARILI! Formunuz başarılı bir şekilde gönderildi. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.