16 Mart 2020 | Haberler | 561 Görüntülenme

Kırgızistan Devlet Heyeti Sakarya 2. OSB’yi Ziyaret Etti

Sakarya 2. OSB tarafından davet edilen ve Kırgızistan'dan gelen devlet heyeti Hekim Yapı tesislerini gezdi.

Sakarya 2. OSB tarafından davet edilen ve Kırgızistan’dan gelen devlet heyeti, 2. OSB ziyaretinde Hekim Yapı A.Ş. ile de temaslarda bulundu.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı ve meclis üyelerinin eşlik ettiği gezilerde heyete Hendek’in tarihi, kültürü, sosyal ve ekonomik durumu aktarıldı. Kırgızistan heyeti gün boyu yapılan gezilerin ardından son olarak Sakarya 2.Organize Sanayi Bölgesine gitti. Kırgızistan’dan gelen heyette Kırgızistan devlet heyeti; Kırgızistan’ın Kara Kulca Belediye Başkanı Primberdi Dıykanov, TÜRKSOY Kırgızistan Ülke Temsilcisi Kojogeldi Kuluev, ünlü bestekâr ve şarkıcı, Mukaş Abdraev Devlet Müzik Okulunun Müdürü İsiradin Amanbayev, Kırgızistan İlçesi Eğitim Başkanı Abdurasul Abdıkadırov, Kırgızistan Kültür Başkanı İrkamil Turganbayev, Kara Kulca Su İşleri İdaresi Başkanı Cumabay Toktosunov ve Kırgızistan devlet heyetinden Anarbay Idırısov, Kara Kulca İlçesi Köy İdaresinin Başkanı Çolponkul Alişov ve işadamı Kutmanbek Kalakunov yer aldı.

Programda konuşan TÜRKSOY, Kırgızistan ülke temsilcisi Kojogeldi Kuluev heyeti tanıtarak, “Oş Şehri 2019 yılında Türk Dünyasının Kültür Başkenti ilan edildi. O yıl düzenlenen törenlerde Kara Kulca’nın Türkiye’de misafir edilmesi planlandı. Burada olmaktan çok mutuyuz. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Belediye Başkanı Primberdi Dıykanov ise yaptığı konuşmada, “Kırgız topraklarından sizlere selam getirdik. Türkiye bizim kanımız, canımız, kardeşimiz. Sizleri çok seviyoruz” dedi. Dıykanov konuşmasının son bölümünde Kırgızistan’ı tanıttı.

OSB Yönetim Kurulu Başkan vekili Hüseyin Hekim ve OSB Müdürü Hıdır Erkoçak tarafından karşılanan heyet, 2. OSB gezisi sonrası Hekim Yapı fabrikasını da ziyaret etti.

Heyeti ağırlayan Hekim Yapı Tesisler Müdürü ve 2. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin HEKİM “ Hekim Yapı üretim tesislerimize, Sakarya’mıza ve ülkemize hoş geldiniz. Biz sizi kardeş görüyoruz. Hem şahsım hem de hemşerilerim adına sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Dost ve kardeş ülkelerimize, dünyada yaşayan tüm Türk Milleti’nin asil evlatlarına ve soydaşlarımıza bu vesileyle selam ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

Hekim Yapı tesislerini gezen heyet; Hekim Yapı ürünleri, Ar-Ge çalışmaları ve tesisler hakkında genel bilgi alarak, burada incelemelerde bulundu. İki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişmesi için çeşitli çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

Güncel Yazılar

BAŞARILI! Formunuz başarılı bir şekilde gönderildi. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.