Dış Cephe Mantolama

Dış Cephe Mantolama Malzemeleri Nedir?

Mantolama isminden de anlaşılacağı üzere bir binayı yalıtım malzemeleri ile dışarıdan sarmak demektir. Daha da açmak gerekirse farklı sıcaklığa sahip ortamlar arasındaki ısı transferine engel olmak amacıyla yapılan işlemler bütünüdür.

2001 yılında kurulan ve ana hedefi yapı sektörüne dış cephe ve iç cephe kaplama malzemeleri üretmek olan Hekim Yapı A.Ş.; cephe kaplama malzemelerinin yanı sıra mantolama firmalarının ihtiyacı olan izolasyon, yalıtım ve diğer yardımcı malzemeleri yapı sektörüne kazandırmıştır. Hekim Yapı A.Ş. hızla yükselen marka değerine sahip, bir çok ana yalıtım ürününü üreten, 2 ayrı lokasyonda ve 6 ayrı fabrikada üretimlerini gerçekleştiren yapı malzemeleri sektörünün lider firmalarındandır.

Firma; ürün gamında diğer yapı malzemeleriyle birlikte yapı sektörünün ihtiyaç duyduğu yüksek kalite ve standartlara uygun mantolama ürünleriyle de sektördeki kaliteli malzeme arayışına cevap vermektedir.

Mantolama Uygulaması Nasıl Yapılır?

Mantolama ve EPS Ürün Çeşitleri

EPS grubunda 4 farklı ürün kullanılmaktadır.

  • Dış cephelerde mantolama ürünü olarak karbonlu EPS kullanılmaktadır. Dış cephelerde tercih edilecek ürün kalınlığı 5cm ve yoğunluğu minimum mantolama yasasına göre 15DNS’den küçük olmamalıdır. Hekim Yapı’nın bu sınıfta, HekimPor Karbonlu ve HekimPor Karaelmas olmak üzere iki ayrı ürün çeşidi ve markası bulunmaktadır.
  • İç cephelerde beyaz EPS kullanılmaktadır. İzolasyon ihtiyacına göre farklı yoğunluk ve kalınlıklar tercih edilebilir. Hekim Yapı’nın beyaz EPS sınıfında HekimPor Beyaz ve HekimPor Pamukkale markasıyla iki ayrı ürünü bulunmaktadır.
  • Temel ve ara katlarda kullanılacak ürün, Asmolen olarak anılmaktadır. Asmolen ürünler daha çok dolgu amaçlı olup, yoğunluk ve ebatlar proje ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir.
  • Tavanlarda kullanılacak EPS izolasyon ürünleriyse enjeksiyon ürünleri olan kalıp tavan EPS plakalarıdır. Muhtelif kalıplara göre enjeksiyon metodu ile üretilen tavan kaplama levhaları; Hekim Yapı gurubunda 625x625mm ve 500x500mm ebatlarında, iki farklı ölçüde ve 6 farklı yüzey deseniyle üretilmektedir.
  • Çatı kaplamalarında iki ayrı formda ondüleli levha altı plakası da Hekim Yapı ürün gamı içerisinde yer almaktadır.

Ürün Çeşitliliğinin Avantajları

Hekim Yapı; mantolama firmalarına karbonlu EPS olarak bilinen dış cephe ürünleri üretimi haricinde, gerek ara katlarda gerek iç mekanlarda kullanılan asmolen ve beyaz EPS ürünleriyle, sektörde ihtiyaçlara tek bir noktadan ulaşılabilecek üretim skalasına sahiptir. Tavan kaplamalarında kullanılan dekoratif tavan enjeksiyon ürünleri ve çatı örtüleri altında kullanılan ondüleli levhaların üretimiyle de geniş ürün yelpazesi sunmaktadır.

Dış Cephe Mantolama Malzemeleri Seçimi

İç cephe, dış cephe kaplama uygulamalarında; mantolama yasalarına ve güncel mevzuata uygun olarak, kalifiye bir işçilik ve doğru detay çözümlerine sahip doğru malzemeler tercih edilmelidir. Alınan ürünün TSE belgesi, denetim evrakları, işçiliğin sertifikasyonu ve kullanılan diğer yardımcı malzemelerin bilinen, güvenilir ve standartlara uygunluğunu belgeleyen evraklara haiz olmasına dikkat edilmelidir.

Mantolama Firma Tercihi

Piyasada geçerli olan geniş bir aralıktaki mantolama fiyatları zaman zaman şaşırtıcı ve yanıltıcı olmaktadır. Bütçe kaygılarıyla seçilen düşük bedelli merdiven altı üretimler ve yanar hammaddeli mantolama ürünleri, sektörde mantolama ürünlerine olan güveni sarsmaktadır. Firma tercihlerinde muhatapların mevzuata uygun üretim yaptığı, bilinilirliği, güvenilirliği tetkik edilmeli ve referansları kontrol edilmelidir. Muhtelif merdiven altı,standart dışı üretim ve uygulamalar sebebiyle sektöre ve piyasadaki diğer ürünlere güven azalmaktadır. Güçlü kimliği, güvenilir kurumsal yapısı ve Hekim Holding'ten aldığı güçle Hekim Yapı; kurulduğu ilk günden bugüne kadar, yapıların mantolama ve dış cephe kaplamasında kullanılan en kaliteli ürünleri en uygun maliyetlerle piyasaya sunmaktadır. Müşteri memnuniyeti, kalite yönetim sistemi belgeleriyle bu güven ve kalite güvence altına alınmıştır. Sürekli ve koşulsuz kalite anlayışı, vazgeçilmez unsuru olan Hekim Yapı; sektöre sunduğu kaliteli EPS enjeksiyon ürünleri, özel tasarım ve özel ebatlı tavan kaplama malzemeleri, söve ve diğer dekoratif uygulamalar için ürettiği yüksek yoğunluktaki karbonlu ve beyaz blok üretimleriyle, mantolama sektöründeki bir eksiği daha tamamlamaktadır. Unutulmamalıdır ki; mantolama ile yapılara ilave izolasyon sağlanmakta ve enerji sarfiyatında ciddi kazanımlar görülmektedir. Başlangıç maliyeti olarak belirlenen iç cephe ve dış cephe mantolama uygulamaları bir kaç yıl içinde sağladığı tasarruf ile kendini amorti etmektedir.

Neden HekimPor?

Kısa zamanda yapı sektöründe kalitesi ile öne çıkan ve HekimPor markası adı altında talep edilen ürünlerimiz; yüksek ve hızlı üretim kapasitesiyle, modern üretim teknolojisine sahip üretim ve kesim hatlarıyla sektöründe en çok tercih edilen öncü ürünler sunmaktadır. Satış sonrası hizmet ve destek birimleriyle, kalite anlayışıyla sektörüne hizmet vermeye devam etmektedir.

Dış Cephe Mantolama

Küresel ısınma, enerji kaynaklarındaki azalma, dünya nüfusundaki artış; üretilen enerjinin verimli kullanılması konusunda azami tedbirler alınmasını zorunlu kılmaktadır. Enerjinin verimli kullanımı önem kazandıkça paralelinde ısı yalıtım uygulamalarına olan ilgi de artıyor. Dış cephe mantolama, binalarda kullanılan enerjinin en verimli şekilde kullanılması amacıyla yapılan bir cephe uygulamasıdır. Isı yalıtım uygulaması ile binaların kış aylarında ısınma, yaz aylarında ise soğutma amacıyla tükettiği enerji miktarında önemli miktarda azalma olur.

Dış Cephe Mantolama Nedir?

Dış cephe mantolama, binaların ısıtılması ve soğutulmasında kullanılan enerji miktarını asgari düzeye indirmek üzere yapılan cephe kaplama uygulamasıdır. Dış cephenin uygun yalıtım malzemeleri ile kaplanması, enerjinin verimli kullanılması açısından son derece önemlidir. Doğru uygulanan mantolama ile binalarda, kışın yaklaşık %30-60 oranında enerji tasarruf etmek mümkündür. Dış cephe mantolama modelleri, bina özelinde ihtiyaçlar belirlendikten sonra uygunluk gözetilerek uygulanır.

Mantolama işlemi, yapının ısı kaybını önleyerek enerjinin daha verimli kullanılmasını sağlar. Binaların ısıtılmasında ve soğutulmasında kullanılan enerji miktarında önemli oranda azalma hedefleyen mantolama uygulaması ısı kayıplarını minimize eder. Yapılarda en fazla ısı köprüsü oluşan noktaların başında pencere, kiriş, kolon, kapı ve duvar gibi bölümlerin ısı yalıtım malzemeleri ile sarılması esasına dayanan mantolama uygulaması ile bu kayıplar minimuma indirilir. Sıcak ve soğuk bölümler arasında ısı geçişini engellemek üzere hayata geçirilen dış cephe mantolama modelleri ile enerji kaynaklarının verimli kullanılması sağlanmış olur. Yeni binalarda inşa halindeyken mantolama yapılırken eski binalarda da uygulama kolayca yapılabilir. Mantolama; yapıda oluşacak ısı köprülerini ve sıcak-soğuk karşılaşmalarında olası yoğuşmaların yapı donatısı içinde oluşmasını engellemeyi sağlayarak yapının taşıyıcı donatısını korur, yapısal dayanımı artırır ve yapının sağlıklı kullanım ömrünü uzatır.

Hekim Yapı Dış Cephe Mantolama

Dış cephe mantolama ve dış cephe mantolama malzemeleri üretiminde kaliteyi belirleyen bir lider olan Hekim Yapı başarılı çalışmaları ile sektörün en kaliteli olarak bilinen marka firmalarından biridir. 2001 yılından bu yana mantolama malzemesi üretiminde ve mantolama modellerinde kendine yüksek teknolojiyi şiar edinen Hekim Yapı, ürünleriyle sektörün kaliteli malzeme ihtiyacını karşılar. İç ve dış cephe mantolamada sektörün aranan ismi olan Hekim Yapı, ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin tek elden teminine imkân sağlar. Geniş ürün yelpazesi ve zengin referansı ile mantolama alanında marka değerine sahip olan Hekim Yapı, mantolama ve ısı yalıtımında kullanılan ürünlerde kaliteyi ve uygun maliyeti ön plana çıkarır.

Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

Soğuk ve sıcak alan arasındaki ısı geçişini önlemek ve oluşan ısı köprülerini yok etmek için uygulanan ve bina özelliklerine göre belirlenen mantolama çeşitleri ile enerji verimliliği hedeflenir. Uygulamanın başarılı olmasında doğru malzeme seçimi kadar profesyonel bir ekip tarafından yapılmasının da önemi büyüktür. Mantolama işleminde sırasıyla şu işlemler yapılmalıdır:
  • EPS, cam yünü, taş yünü, ahşap yünü gibi yalıtım levhaları arasından binanın özelliklerine uygun olan kaplama ürünü belirlenir. Dış cephe mantolama fiyatları seçilen malzemenin türüne göre farklılık gösterecektir.
  • Uygulama yapılacak zemin hazırlanır. Bunun için zemin kirden, kaplamalardan ve artıklardan arındırılır, varsa çatlaklar tamir edilerek düzleştirilir.
  • Mantolama uygulamasına zeminden başlanacağı için önce subasman profili yerleştirilir. Subasman profili levhaların düzgün bir şekilde monte edilmesini sağlar.
  • Yalıtım malzemesi uygun yapıştırma harcı kullanılarak duvara yapıştırılır. Levhalar arasında boşluk bırakılmamalıdır. Yapıştırılan levhalar metrekareye en az 6 adet olmak üzere dübellenerek sabitlenir.
  • Köşelerin rüzgâr, yağmur ve kardan etkilenmemesi, açılmaması için köşe profil uygulaması yapılır.
  • Levha yapıştırma işlemi bittikten sonra sıva uygulamasına geçilir. Sıvanın öncesi, sıvada muhtemel çatlama ve kırılmaları önlemek için donatı filesi ile desteklenir. Sıva ile levhaların üzeri tamamen kapatılır.
  • İstenirse dekoratif sıva uygulaması yapılır. Yüzeydeki kusurlar dekoratif sıva ile kapatılır. Bu işlem yukarıdan aşağıya doğru hızlı bir şekilde yapılır.
  • Boya öncesi astar ve/veya dekoratif astar uygulaması gerçekleştirilir. Son olarak dış cephe boyası yapılarak cephe mantolama uygulaması tamamlanmış olur.

Dış Cephe Mantolama için Hangi Malzemeler Kullanılır?

Dış cephe yalıtımında çeşitli malzemeler kullanılabilir. Dış cephe mantolama malzemeleri belirlenirken iklim koşulları, binanın yaşı, binanın kat sayısı ve nihayetinde mantolama için oluşması muhtemel toplam uygulama maliyeti dikkate alınmalıdır. Cephe mantolama uygulamasında şu ısı yalıtım malzemeleri sıklıkla kullanılır:
  • EPS (Ekspande Polistren Köpük): Polistren hammaddesinin su buharı ile teması ile genleşen pentan gazının bloklar halinde şişirilmesi ile elde edilir. Yüksek oranda ısı ve su yalıtımı sağlar. Hafif bir malzemedir, binaya fazla yük bindirmez. Kolay uygulanır, ekonomiktir.
  • XPS (Ekstrüde Polistren Köpük): Polistren hammaddesinin haddeleme yöntemi çekilmesi ile üretilen bir yalıtım malzemesidir. Yüksek yoğunlukludur, ısı yalıtım özelliği yüksektir. Uzun ömürlüdür.
  • Cam Yünü: İnorganik silis kumunun ergitilerek elyaf haline getirilmesi ile elde edilir. Isı ve ses yalıtım özelliği yüksektir.
  • Taş Yünü: Doğada bulunan bazalt taşının eritilerek elyaf haline getirilmesinden elde edilir. Isı, ses ve su yalıtımı sağlar. Yangına karşı dayanıklıdır.
  • Ahşap Yünü: Ahşap talaşının özel malzemelerle sıkıştırılmasından elde edilir.
Bu malzemeler dışında çok yaygın olmasa da mantolamada; genleştirilmiş perlit, püskürtme yalıtım malzemeleri gibi farklı yalıtım malzemelerinin de kullanıldığı görülmektedir. Mantolama uygulamasında ısı yalıtım levhaları dışında yapıştırma harcı, subasman profili, dübel, köşe profili, donatı filesi, sıva harcı, astar ve dış cephe boyası gibi malzemeler de kullanılarak mantolama sistemi uygulaması tamamlanmaktadır.

Mantolama Uygulama Teknikleri ve Süreçleri

Mantolama uygulamasında sprey mantolama, levha mantolama ve sarma mantolama gibi farklı yöntemler kullanılabilir. Püskürtme ısı yalıtım sistemi olarak da bilinen sprey mantolama, ısı iletkenlik değeri yüksek bir uygulamadır. Uzun süre kullanım imkânı sağlar. Doğru bir uygulama ile yapının su geçirimsizliğine de katkı sağlar.

Mantolama levhası kaplama, dış cephe mantolama da yaygın olarak kullanılan etkin bir tekniktir. Isı geçişlerini engellemekte yüksek performans gösterir, binanın ömrünü uzatır. Estetik olarak da şık görüntü yaratır.

Sarma mantolama, dış cephenin görünümünde yüzde yüz değişim sağlar. Estetik açıdan binanın değerini artırır. Farklı malzemelerle farklı mantolama seçenekleri sunulmaktadır.

Profesyonel Bir Mantolama Uygulaması Nasıl Yapılır?

Profesyonel bir mantolama uygulaması için doğru ürün ve doğru uygulayıcı firma seçimi önemlidir. Firmanın bu alanda deneyimli olması son derece önemlidir. Mantolama uygulaması öncesi ön inceleme yapılır ve binanın ihtiyaçları yerinde tespit edilir. Binanın kaç katlı olduğu, yaşı, mantolamada ihtiyacı olan şeyler ve diğer teknik detaylar belirlendikten sonra bu ihtiyaçlara uygun doğru malzeme seçimi yapılır. Binanın şartlarına uygun mantolama tekniğini hayata geçirmek üzere plan yapılır ve bu alanda tecrübeli saha ekibi ile birlikte mantolama uygulama aşamaları eksiksiz yerine getirir.

Dış Cephe Mantolama ve Yapı Estetiği

Mantolama uygulaması enerjinin verimli kullanılması, enerji kaynaklarının korunması ve ısıtma-soğutma için ayrılan mali giderlerin payının azaltılması için yapılan bir uygulamadır. Isı, ses, su yalıtımı özelliği olan uygulamanın yapı estetiğine katkısı da yadsınamaz. Yapı estetiği açısından değerli bir uygulama olan mantolama ile binanın genç ve daha estetik görünmesi sağlanır. Estetik ve fonksiyonelliği bir arada sunan ısı yalıtım uygulaması ile yapı sahipleri hem eskimiş binalarını yenilemiş hem de ısınma giderlerini azaltmış olurlar. Binalar, yazın güneşin kışın yağmur ve karın etkisi ile zaman içinde yıpranır ve yaşlanır. Binaların daha genç görünmesini sağlayan mantolama uygulaması ile binanın dış yüzeyi yenilenirken genç görünmesi de sağlanır. Cephe kaplama ile bina dış etkenlere karşı koruma altına alınmış olur. Mevsimsel değişikliklere bağlı olarak solmuş, yıpranmış, kabarmış dış cephe boyasının oluşturduğu estetik kusur, mantolama sonrası yeniden boyanarak ortadan kaldırılmış olur. Dışardan eski, köhne ve çirkin bir görünüm oluşturan yıpranmış yaşlı binalar mantolama ile yeni yapılmış gibi görünür. Yenilenme ile birlikte binanın görünümü estetik bir çizgiye taşınır, bina artı değer kazanır. Eskimiş, demode boya uygulamaları nedeniyle çevresindeki yeni binalara uyum sağlamayan binalar, mantolama ile güncellenir. Birbiri ile uyumlu renk geçişleri eski binaları daha modern bir çizgiye taşırken aynı zamanda enerji puanını yükseltir. Bina dış yüzeyinde yapılan mantolama uygulaması sonrası yapı mimari açıdan yenilenmiş olur, yeni renk kombinasyonları ile daha dikkat çekici görünür. Renk skalası oldukça geniş olan dış cephe boya uygulamasında silikonlu, su itici, kendi kendini temizleyen boya türleri de kullanılabilir. Binanın uzun yıllar temiz ve bakımlı kalmasını sağlar. Sadece enerji giderlerinde değil bina bakım giderlerinde de ciddi anlamda azalma sağlamaya destek olur.

Mantolama ile Estetik ve Fonksiyonelliği Nasıl Birleştirebiliriz?

Mantolama, binaya ısı yalıtım özelliği kazandırırken aynı zamanda estetik ve fonksiyonelliği ön plana çıkarır. Mantolama için kullanılan ısı yalıtım malzemeleri enerji tasarrufu sağlar. Dış cephe kaplama ise binanın estetiğini güçlendirir. Farklı mantolama ve dış cephe kaplama yöntemleri ile binalara estetik görünüm kazandırmak mümkün. Minimalist ve modern dış cephe mantolamaları binanın dönemine uygun bir görünüme kavuşmasını sağlar. Renkli mantolama örnekleri ise binanın canlı, dinamik ve genç görünmesini sağlar.

Farklı Cephe Kaplamaları ve Mantolama Uyumları

Dış cephe kaplama uygulamaları ve mantolama birbiri ile uyumlu uygulamalardır. Bina dış yüzeyinin daha estetik ve güzel görünmesini sağlayan taş, ahşap, fuga görünümlü çimentolu levhalar gibi dış cephe kaplama uygulamalarını mantolama ile birleştirmek binanın dayanıklılığını ve kalitesini ekstra artırır. Mantolama uygulamaları binaya giysi giydirmek gibidir, mantolama ise soğuk ve sıcak hava geçirgenliğini önleyen bir koruma yöntemidir. Mantolama ile yapılacak bina dış cephe kaplamayla, bina yaşı kaç olursa olsun genç ve sağlam bir görünüm elde etmek mümkündür.

Dış Cephe Mantolama Fiyatları

Dış cephe mantolama fiyatları çeşitli faktörlere göre farklılık gösterir. Mantolama işleminin maliyeti; ısı yalıtım malzemesine, kullanılan ürünlerin kalitesine, bina yaşına, bina büyüklüğüne, binaya uygulanan ilave işlemlere, nakliye ve işçilik gibi etkenlere göre belirlenir. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği açısından son derece önemli bir yapı uygulaması olan mantolama fiyatlarını kullanılan malzemenin kalitesi doğrudan etkiler. Malzeme kalitesi ise uygulamadan beklenen performansı belirler.

BAŞARILI! Formunuz başarılı bir şekilde gönderildi. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.