12 Temmuz 2017 | Haberler | 2.659 Görüntülenme

Hekim Yapı Fibercement Ürünlerine EPD Belgesi Aldı

EPD (ENVIRONMENTAL PRODUCT DECLERATION) nedir?

Çevresel Ürün Deklarasyonu, EPD, ürünlerin Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (Life Cycle Assesment–LCA) çalışmaları sayesinde ortaya çıkarılmış çevresel verilerini ve bununla bağlantılı olan diğer bilgileri ISO 14025 (Tip III Çevresel Beyannameler) uluslararası standartlara göre raporlayan doğrulanmış bir belgedir.

ISO 14025’e göre tanımlanan Çevre Beyannamesi, EPD’ler, bir ürünün veya servisin çevre performansını ISO 14040 serisi çerçevesinde tanımlanmış parametreler bazında önceden belirlenmiş kategorilere göre değerlendiren ve beyan eden deklarasyonlardır. Uluslararası EPD sistemi gibi çevresel etkilerin beyanını sağlayan çevresel deklarasyonlar, Tip III çevresel deklarasyon programı çerçevesinde oluşturulur.

NEDEN EPD BELGESİ?

  • Üretim esnasında yapılan işlemlerin sürdürülebilir olduğunu gösteren işaret “CE” olarak geçer. Bu işarete bazı ürünlerin üzerinde rastlamış olmanız olasıdır. Üzerinde CE işareti olan ürünler, üretimde kaynakların sürdürülebilir olduğunu ispat etmektedir.
  • Yapısal uygulamalarda kullanım alanları ön plana çıkmaktadır. Binalarda EPD belgeleri birçok göstergeyi de belirlemektedir. Bu göstergeler arasında su tüketimi, enerji, karbon ayak izi gibi birçok detay bulunmaktadır.
  • Yapı ürünleri konusunda hizmet veren üreticiler, bu belge ile çevreye olan hassasiyetini de göstermiş olmaktadır.
  • Eko tasarım konusu, bu manada yaklaşım temelinin oluşmasına neden olur.
  • EPD belgelendirmesi için yapılan çalışmalar sayesinde kurumlar, tedarik süreci ya da üretimdeki çevresel kaynaklı faktörleri inceleme ve düzeltme şansına sahip olur.
Sonuç :
Türkiye de 2001 yılında yaptığı yatırım sonucu ülkemizin ve yakın coğrafyanın ilk otoklavlı fibercement doğal çimento levha üreticisi olan Hekim Holding’ in yapı malzemeleri sektöründeki öncü şirketi Hekim YAPI, çalışmalarını tamamlayarak fibercement ürünleri ile EPD Belgesine sahip firma özelliğine hak kazanmıştır.Genel kullanım alanlarında A1 sınıfı yanmazlık özelliği ve doğallığıyla prestijli projelerde tercih edilen HekimBoard fibercement doğal çimento levhalar; Avrupa normu EN 15804 uyumlu EPD belgesini alarak yeşil binaların tercihi olmaya devam edecektir. Bu süreçle Hekim Yapı Fibercement Board S-P-00870 koduyla EPD Turkey’in kayıt sisteminde yerini aldı. Bunun yanında Hekim Yapı Fibercement Board Eco-Platform’da da 00000527 numarasıyla kaydını yaptırmıştır.

Güncel Yazılar

Fuarlar
8. Turab Expo Türk Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri B2B
12 Aralık 2022

8. Turab Expo Türk Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri B2B

Hekim Yapı A.Ş. temsilcileri 8. Uluslararası Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari ve Mobilya Fuarı’nda deneyimlerini paylaştı.
Haberler
Kırgızistan Devlet Heyeti Sakarya 2. OSB’yi Ziyaret Etti
16 Mart 2020

Kırgızistan Devlet Heyeti Sakarya 2. OSB’yi Ziyaret Etti

Sakarya 2. OSB tarafından davet edilen ve Kırgızistan'dan gelen devlet heyeti Hekim Yapı tesislerini gezdi.
BAŞARILI! Formunuz başarılı bir şekilde gönderildi. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.