19 Mart 2013 | Haberler | 3.096 Görüntülenme

Hekim Yapı 3. Üretim Tesisini Kuruyor

2004 yılında Türkiye'nin ilk otoklavlı fibercement levha üretim tesisini kuran Hekim Yapı yeni üretim tesisini kuruyor.

90’lı yıllardan sonra tüm dünyada yaygın şekilde kullanılmaya başlanan fibercement levhaların ülkemizde de 10 yıla yaklaşan bir geçmişi oluştu. 1250×2500-2800-3000 mm ebatlarında ve 6 mm’den 20 mm kalınlığa kadar düz, ahşap, taş, tuğla desenli ve fugalı olarak üretilen HEKİMBOARD fibercement levhalar, yapılarda bindirmeli dış cephe kaplaması uygulamalarında kullanılan düz veya ahşap desenli yüzey görünümüne sahip TURKSIDING doğal çimento yalıbaskı plakaları ve boya gereksinimini ortadan kaldırarak her türlü iç mekan uygulamalarında kullanılabilen üzeri farklı özellikte değişik renk ve desenlerde folyo kaplı FIBERCEMENTLAM levhalar; pek çok özelliğinin yanı sıra işçilik kolaylığı ve ekonomik çözümler sağlıyor. Halen prefabrike yapı sektöründe iç ve dış duvar elemanı olarak geniş bir kullanım alanına sahip olan HEKİMBOARD levhalar; okul binalarından hastane binalarına, askeri binalardan çok katlı binalara, konut binalarından tarihi eser yapılarına kadar pek çok uygulama alanında kullanılıyor.

Firma 2013 yılında üçüncü fabrikasını kurma yolunda çalışmalara başladı. 20 milyon dolara mal olması beklenen üçüncü tesisle birlikte sadece fibercement üretimine ait yatırımların toplam tutarı 70 milyon dolara, tüm yatırımların toplamı ise 95 milyon dolara ulaşmış bulunmaktadır. Tüm yatırımların tamamlanması durumunda halen 400 kişinin çalışmakta olduğu ve toplam 100.000 metrekare bir alan üzerinde yerleşik bulunan Hendek tesislerinde bu sayının 500’ü aşması beklenmektedir. Yıllık 80.000 metreküp seviyesindeki fibercement üretim kapasi de, yeni üretim tesisinin devreye girmesi ile 125.000 metreküp seviyesine ulaşacaktır. Hekim Yapı, fibercement üretiminde kullanılan kuvars madenini kendi tesislerinde mikronize olarak öğütmekte ve kullanmaktadır.

Hekim Yapı’nın yatırımları sadece fibercement levha üretimine yönelik değil. 10 ayrı sektörde faaliyet gösteren toplam 8 firma ve 4 işletmeden oluşan Hekim Holding’e bağlı bir kuruluş olan firma 2011 yılında üç farklı ürüne ait üretim tesisini de tamamlayarak hizmete başlattı. İzolasyon sektöründe önemli bir yeri olan EPS ürünler (yalıtım levhaları, mantolama plakaları, dekoratif tavan levhaları, asmolen, ondüleli levha altı, enjeksiyon ambalaj malzemeleri v.b.) HEKİMPOR markası ile müşterilerin hizmetine sunuluyor.

Hekim Yapı, çatı ve cephe kaplama sektörünün bir başka dalı olan sandviç panel üretiminde de piyasaya girdi. 2011 yılında işletmeye alınan kontinü sandviç panel üretim tesisinde HEKİMPANEL markası ile EPS veya taş yünü dolgulu çatı ve cephe panelleri üretiliyor. Yıllık 2.000.000 metrekare panel üretim kapasitesine sahip tesisde sadece firmaya özel olmak üzere bir yüzü boyalı sac diğer yüzü ise fibercement veya PET levhadan ibaret olan duvar panelleri yine kontinü olarak üretilebiliyor. Üretiminde stratejik öneme sahip ara ürünleri de kendi üretme politikasını sürdüren Hekim Yapı, panel üretiminde kullandığı PET levhaların yanı sıra yine fibercement levhaların lamine edilmesinde kullandığı PET folyoları da HEKİMPLAST markası ile kendisi üretiyor.

Hekim Yapı’nın Hendek Tesisleri’nde halen devam eden bir yatırım da Türkiye’de ilk kez üretilecek geniş açıklıklı ve 8 katlı hafif çelik yapılardır. Bununla birlikte izolasyonlu duvar panelleri ve panel bileşenleri üretimi de gerçekleştirilecektir. 8 katlı hafif çelik yapı üretim hattına ilişkin teknoloji transfer anlaşması imzalanmış olup fabrika inşaatına Hekim Yapı’nın Hendek tesislerinde devam ediliyor.

Güncel Yazılar

Fuarlar
8. Turab Expo Türk Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri B2B
12 Aralık 2022

8. Turab Expo Türk Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri B2B

Hekim Yapı A.Ş. temsilcileri 8. Uluslararası Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari ve Mobilya Fuarı’nda deneyimlerini paylaştı.
Haberler
Kırgızistan Devlet Heyeti Sakarya 2. OSB’yi Ziyaret Etti
16 Mart 2020

Kırgızistan Devlet Heyeti Sakarya 2. OSB’yi Ziyaret Etti

Sakarya 2. OSB tarafından davet edilen ve Kırgızistan'dan gelen devlet heyeti Hekim Yapı tesislerini gezdi.
BAŞARILI! Formunuz başarılı bir şekilde gönderildi. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.