18 Nisan 2012 | Haberler | 11.605 Görüntülenme

A1 Sınıfı Yanmaz Yapı Levhası

A1 sınıfı yanmaz yüzey kaplama malzemesi olan Türksiding ve Hekimboard, aynı doğal hammaddelerin karışımından elde edilmekte olup, teknik spesifikasyonları eşdeğerdir.

Türksiding ve Hekimboard malzemeler A1 sınıfı yanmaz bir malzemedir.

Hekimboard ve Türksiding A1 sınıfı yanmaz malzemelerin içerisinde büyük oranda silis ve çimento bulunduğundan dolayı DIN EN 13501-1 standardına göre A1 sınıfı yanmaz yapı malzemeleri sınıfındadır.

Türksiding ve Hekimboard kesinlikle yanmaz veya yüksek ısı karşısında erimez.

A1 sınıfı yanmaz Hekimboard ve Türksiding hiçbir yangının başlama sebebi olamaz.

A1 sınıfı yanmaz Hekimboard ve Türksiding levhalar yanmazlık testi deney numunesi 8 mm levha deney süresi 180 dk. Deney sıcaklığı 500 derece.180 dakikaklık süre sonunda levhanın yüzeyinde yüksek ısıya bağlı renk değişikliğinin dışında yanma veya çatlama görülmemektedir.

A1 sınıfı yanmaz (DIN EN 13501-1’e göre A1 sınıfı yanmaz yapı malzemesi), erimez, mevcut yangının sönmesine yardım eder.

A1 sınıfı yanmaz malzeme olan Hekimboard ve Türksiding ürünler yeni yangın yönetmeliği gereği tercih edilen ürünler haline geldi.

Önümüzdeki dönemlerde A1 sınıfı yanmaz malzeme kullanılması konusunda yasal zorunluluklar getireleceği ve teknik şartnamelere ana şartlardan biri olarak konulacağı bilinmektedir.

A1 sınıfı bir malzeme olmasından dolayı fibercement ürünlere olan talebin daha da artacağı ve pek çok uygulamada vazgeçilmez yapı malzemesi olarak kullanılacağı rahatlıkla ifade edilir.

Güncel Yazılar

Fuarlar
8. Turab Expo Türk Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri B2B
12 Aralık 2022

8. Turab Expo Türk Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri B2B

Hekim Yapı A.Ş. temsilcileri 8. Uluslararası Türk-Arap Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari ve Mobilya Fuarı’nda deneyimlerini paylaştı.
Haberler
Kırgızistan Devlet Heyeti Sakarya 2. OSB’yi Ziyaret Etti
16 Mart 2020

Kırgızistan Devlet Heyeti Sakarya 2. OSB’yi Ziyaret Etti

Sakarya 2. OSB tarafından davet edilen ve Kırgızistan'dan gelen devlet heyeti Hekim Yapı tesislerini gezdi.
BAŞARILI! Formunuz başarılı bir şekilde gönderildi. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.